Първото у нас лицензирано болнично вертолетно летище за изпълнение на полети за спешна

...
Първото у нас лицензирано болнично вертолетно летище за изпълнение на полети за спешна
Коментари Харесай

Откриват първото лицензирано болнично вертолетно летище

Първото у нас лицензирано болнично вертолетно летище за осъществяване на полети за спешна здравна помощ по въздуха ще бъде намерено в МБАЛ „ Уни Хоспитал “, гр. Панагюрище през днешния ден от 12.00 ч. 

Инициативата е част от стартиралия развой за обезпечаването на незабавна и животоспасяваща здравна услуга за пациентите. За да премине сполучливо режима за узаконяване, вертолетното летище покрива условията на Наредба №20 на Министерството на превоза, която регламентира експлоатационната валидност на летищата, лицензирането на летищни оператори и наземното обслужване.

По време на церемонията ще бъдат публично връчени документите за регистрация на болничното вертолетно летище от Главна дирекция на Министерството на транспорта  „ Гражданска въздухоплавателна администрация “. Предвидено е и демонстрационно кацане на хеликоптер.

Спешна помощ в Панагюрище се оказва в Спешно поделение на МБАЛ „ Уни Хоспитал, което дава отговор на най-високото – трето равнище – на подготвеност. Наличието на болнично вертолетно летище е спомагателна опция за навременно превозване на пациенти със политравматични положения, сърдечно-съдови и мозъчно-съдови болести, а времето за постигане до лечебно заведение е измежду факторите за спасяване на човешкия живот и запазване на качеството му.

 

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР